Op het kruispunt van de rue Saint-Romain en de Rue de la Republique kijk je in de richting van Cathédrale Notre-Dame. Dit is de kathedraal waar Caude Monet zo fan van was. De kathedraal heeft zelf meerdere werken van Monet in bezit. In dit heilige gebouw hebben belangrijke mannen hun laatste rustplaats gevonden, zoals Karel V, Rollo (een Viking die de eerste hertog van Normandië werd) en zeker niet de minste; Richard Leeuwenhart. De stad, doorsneden door de Seine, heeft een van de belangrijkste havens van Frankrijk, het is tevens de stad waar ooit Jeanne d'Arc levend werd verbrand.
Ooit was Rouen in bezit van Vikingen en later de machtsbasis van de Engelsen in Frankrijk, met koning Hendrik V aan de macht.
Deze foto komt uit de nalatenschap van Harm Botman. Een bekende Nederlandse fotograaf die een fascinatie had voor de rijkdom van de oude fototechnieken, maar ook voor de invloeden van de tijd op het materiaal, de kwetsbaarheid van bekraste, beschadigde en bijna verloren geraakte beelden en negatieven (bron: scherptediepte.nl)